Home / Feja / Myftiu: T’i flasësh femrës për dore nuk është haram

Myftiu: T’i flasësh femrës për dore nuk është haram

Ka kaluar kohë e gjtë e diskutimeve dhe opinioneve të ndryshme në lidhje me tema në sfera që mund të ndërlidhen me fenë.Një nga këto tema që ende vazhdon të debatohet është edhe lejimi apo jo i përshëndetjes për dore me midis meshkujve dhe femrave.

Ish, myftiu i Egjiptit dr. Alijj Jumuah ka deklaruar s’fundmi se varësisht qëllimit të njeriut mund edhe të konkludohet çështja në fjalë.

Ai ka thënë se nuk bëhet fjalë këtu për haram sepse haramet apo ndalesat nxirren nga Kur’ani fisnik e jo nga qëndrime të njerëzve.

Po ashtu myftiu ka thënë se ne duhet ta paraqesim Islamin sa më bukur para bots duke mos u përzier në traditat dhe zakonet e popujve, ka thënë Jumuah.

Check Also

Pa këmbë dhe i qëlluar nga izraelitët, fjalët e fundit të të riut palestinez para vdekjes: “Kjo tokë është e jona, nuk do ta dorëzojmë”

Palestinezi 29-vjeçar Ibrahim Ebu Sureyah, i cili mbeti pa dy këmbët në sulmet ajrore izraelite …