Home / Bota / Kundërshtime ndaj vizitës së kryemininstrit izraelit në Argjentinë

Kundërshtime ndaj vizitës së kryemininstrit izraelit në Argjentinë

Aktivisti i të drejtave të njeriut i Argjentinës dhe fituesi i Çmimit Nobel të Paqes ka kundërshtuar vizitën e kryeministrit të regjimit sionist në Argjentinë.

Aktivisti argjentinas për të drejtat e njeriut Adolfo Pérez Esquivel, duke kritikuar vizitën e Benjamin Netanjahut në Argjentinë, tha se kryeministri izraelit ka kryer krime kundër njerëzimit, ka vrarë civilë, si dhe ka bombarduar shkolla, spitale, xhami dhe ai duhet të ndiqet penalisht nga. Xhamitë Gjykata Penale Ndërkombëtare. Aktivisti argjentinas i të drejtave të njeriut kritikoi qeverinë argjentinase për pritjen e Netanjahut, duke thënë se nuk është e çuditshme që kreu i shtetit nuk respektoi 30,000 njerëz që u zhdukën gjatë diktaturës ushtarake të Argjentinës. Unioni i Grave Muslimane të Argjentinës, mbështetësi palestinezë dhe aktivistët e të drejtave të njeriut në Buines Aries, protestuan kundër kundër vizitës së kryeministrit sionist në vendin e tyre dhe kanë thirrur slogane anti-sioniste./ PT

Check Also

Guterres: Civilët në Gutën Lindore po e përjetojnë “ferrin në tokë”

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara (OKB), Antonio Guterres, ka deklaruar se për shkak …