Home / Feja / Kështu dukej Meka në kohën e Profetit Muhamed (FOTO)

Kështu dukej Meka në kohën e Profetit Muhamed (FOTO)

Në një muze në Mekë të Arabisë Saudite, gjendet planvendosja e Mekës gjatë kohës që jetonte Profeti Muhamed (s.a.a.w.).
Maketa e vendosur në muze, pasqyron planvendosjen e Mekës në vitin 610, ku në mes shihet Qabeja, ndërsa afër saj burimi i Zemzemit si dhe shtëpia ku ka lindur Profeti Muhamed (s.a.a.w.).

Në këtë maketë shihen edhe shtëpitë e kalifëve Ebu Bekr dhe Omer. Në këtë muze është ndërtuar edhe një dhomë, e ngjashme me atë në të cilën ka jetuar Profeti Muhamed (s.a.a.w.).

Kushtet e jetës, orenditë shtëpiake që përbëhen nga disa enë, etj. Janë të vendosura në këtë shtëpi muze, e cila është ndërtuar bazuar në tregimet e shokëve të Profetit Muhamed (s.a.a.w.), dhe thëniet Profetike që kanë të bëjnë me shtëpinë e tij.

Check Also

Princi Muhamed Bin Salman qëllohet me armë: Plagosja e mbajtur sekret ndodhi muajin e kaluar brenda pallatit mbretëror

Një aktivist saudit ka zbuluar se princi i kurorës Mohammed bin Salman, i cili nuk …