Home / Feja / KËSHILLA E EBU BEKRIT r.a. DHËNË OMERIT r.a. PARA SE TË VDISTE DHE DUKE IA DORËZUAR DETYRËN E HALIFES.

KËSHILLA E EBU BEKRIT r.a. DHËNË OMERIT r.a. PARA SE TË VDISTE DHE DUKE IA DORËZUAR DETYRËN E HALIFES.

U dedikohet të gjithë atyre muslimanëve që janë të etur për pozitë, karrierë dhe pushtet dhe të gjithë atyre që me dije ose padije po e ndajnë këtë ummet duke formuar parti, lëvizje e nisma/

“Ki frikë Allahun o Omer. Dije se, ata që do të jenë në pozitë më të lartë, në Ditën e Gjykimit, do të jenë vetëm pse gjatë jetës kanë luftuar për drejtësi.

Kur e drejta të vendoset në peshore, njerëzit e drejtë do të jenë në pozitë më të lartë. Kur t’i kujtosh banorët e xhennetit thuaj vetës:

Frikohem që unë mund të mos jem nga ata. E kur t’i kujtosh banorët e zjarrit, thuaj vetës: Shpresoj të mos jem nga ata. Ashtu do të jetosh në mes frikës dhe shpresës në të njejtën kohë.

As nuk do te jesh i sigurt e as në dëshprim, po në meshirën e Allahut.
Bëhu i butë ndaj muslimanëve. Cdo hërë gjyko drejtë, po edhe ndaj vetës.”

Check Also

Urimi i myftiut të kosovës naim ef. Tërnava me rastin e festës së Bajramit të Fitrit

Të nderuar besimtarë, vëllezër dhe motra! Po përcjellim muajin e Ramazanit, muajin më të veçantë, …