Home / Feja / FALET DHE AGJERON DHE JEP SADAKA DHE ËSHTË PREJ BANORËVE TË XHEHNEMIT

FALET DHE AGJERON DHE JEP SADAKA DHE ËSHTË PREJ BANORËVE TË XHEHNEMIT

Ebu Hurejra trasmeton:Profetit alejhi selam i thane:“O i Derguari i Allahut! Filanja ngrihet e falet naten (namaz nate) dhe agjeron gjate dites dhe jep sadaka shume, por i lendon komshinjte e saj me gjuhen e saj.” Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem tha: “Ska hajr ne te. Ajo eshte prej banoreve te Zjarrit.”

Thane: “Filanja (tjeter person) fal vetem namazet farze, e jep sadaka shume pak dhe nuk i ben dem askujt.”

Profeti alejhi selam tha: “Ajo eshte prej banoreve te Xhennetit.”

Trasmeton Ahmedi, Bezari, Hakimi dhe Ibn Hibbani ne Sahihun e tij.

Check Also

Urimi i myftiut të kosovës naim ef. Tërnava me rastin e festës së Bajramit të Fitrit

Të nderuar besimtarë, vëllezër dhe motra! Po përcjellim muajin e Ramazanit, muajin më të veçantë, …