Home / Enciklopedi / Cilat janë gratë më të mira dhe gratë më të këqija?

Cilat janë gratë më të mira dhe gratë më të këqija?

Profetin salallahu alejhi ue selem e pyeten duke i thene:

Cilat jane grate me te mira dhe grate me te keqija?
Ai u pergjigj duke thene:

‘Grate me te mira, jane ato gra qe jane te dashura, qe lindin, qe binden, qe ngushellojne, dhe qe ia kane friken Allahut.

Ndersa grate me te keqija jane ato gra qe zhvishen dhe qe bejne mendjemadhesi.
Ato jane hipokritet qe nuk hyjne ne xhenet, vecse aq sa ekziston korbi me sqep dhe kembe te kuqe”.

(Transmeton Bejhakiu dhe e ka saktesuar shejh Albani ne Silsileh sahihah nr 1849)

Check Also

Lavrov: konfrontimet verbale midis liderëve amerikanë dhe verikorean “luftë çerdhesh”

Ministri i jashtëm rus, Sergei Lavrov, i ka kërkuar Shteteve të Bashkuara dhe Koresë së …