Home / Feja / Cila është rruga drejtë lavdisë

Cila është rruga drejtë lavdisë

Muhamed Nasirudin el Albani Allahu e mëshiroftë thotë:”

Atëherë nga të fillojmë?
A të jetë fillimi me luftimin e pushtetarëve të cilët qeverisin muslimanët,
apo me luftimin e mbarë mosbesimtarëve prej të gjitha vendeve,
apo të jetë fillimi me luftimin e nefsit (vetes, shpirtit) që të urdhëron për punë të këqia?

Pikërisht nga kjo e fundit duhet të fillohet, dhe kjo sepse Pejgamberi (alejhi selam) filloi pikërisht me rregullimin dhe përmirësimin e shpirtit të disa individëve muslimanë në fillim të thirrjes islame.

.

Check Also

“Qyteti shëmbullor” Ky është qyteti i vetëm në Shqipëri që mbylli vitin 2017 pa asnjë vrasje dhe asnjë vepër të rëndë penale

Gjatë vitit 2017 në këtë territor nuk është evidentuar asnjë vepër e rëndë penale, pra …