Home / Shendeti

Shendeti

Shendeti

Shkruani një temë hartimi, në të cilën të kërkonin Zotit t’ju japë atë që dëshironi

Mësuesja kërkoi nga nxënësit e klasës të një shkolle fillore, që të shkruanin një temë hartimi, në të cilën të kërkonin Zotit t’ju japë atë që dëshirojnë. Pasi u kthye në shtëpi, u ul dhe filloi të lexojë atë që kishin shkruar nxënësit, ku njëri nga shkrimet i bëri shumë …

Read More »

VARFËRIA e vërtetë, ndodhet në zemrën e shkretë

“VARFËRIA e vërtetë, ndodhet në zemrën e shkretë”! Shkon një punëtor tek një farmaci dhe i drejtohet farmacistit: A keni një ilac për çimento?! Me një të qeshur ironike, farmacisti ia kthen: Po kemi, madje kemi ilac edhe për gura edhe për hekura. Kemi dy lloje, një të shkëlqyer që …

Read More »

Kushtoji 2 Min Kohë Shumë e Bukur…!

Kushtoji 2 Min Kohë Shumë e Bukur…! Lapsi : Më fal ! Goma : Për çfarë !! Ti nuk bëre asgjë gabim ! Lapsi : Më fal ti u lëndove për shkakun tim ! Sa herë unë bëj një gabim ti je gjithmonë aty për ta fshirë ! Dhe ndërkohë …

Read More »

Eufrati do të zbulojë një thesar ari

Ebu Hurejre, po ashtu, tha: ”Pejgamberi tha: ‘Eufrati do të zbulojë një thesar ari. Kushdo që të jetë i pranishëm në atë kohë, s’duhet të marrë ndonjë gjë prej tij’” Ebu Hurejre tha:”Pejgamberi tha: ‘Çasti s’do të vjen para se Eufrati të zbulojë një kodër me ar, për të cilin …

Read More »

Disa njerëz nga umeti im do t’i përpijë toka, disa do të transformohen në kafshë dhe disave do t’ju bie rrebesh gurësh

Disa njerëz nga umeti im do t’i përpijë toka, disa do të transformohen në kafshë dhe disave do t’ju bie rrebesh gurësh Imran ibn Husejn ka thënë: ‘Pejgamberi tha: – Disa njerëz nga umeti im do t’i përpijë toka, disa do të transformohen në kafshë dhe disave do t’ju bie …

Read More »

‘Nëse umeti im mbart pesëmbëdhjetë cilësi, do t’i godasin’ çrregullimet.

Ali ibn Talib ka thënë: “Pejgamberi [salallahu alejhi ue selam] ka thënë: ‘Nëse umeti im mbart pesëmbëdhjetë cilësi, do t’i godasin’ çrregullimet. Dikush pyeti:’Cilat janë ato, o i Dërguar i Allahut?’ Tha: – Kur fitimi të shpërndahet vetëm midis të pasurve, pa u bërë dobi të varfërve. – Kur besa …

Read More »

“Njerëzit e pyetnin pejgamberin [salallahu alejhi ue selam] rreth gjërave të mira, por unë …

Hudhejfe ibn el-Jeman ka thënë: “Njerëzit e pyetnin pejgamberin [salallahu alejhi ue selam] rreth gjërave të mira, por unë e pyesja rreth gjërave të këqija, sepse tutesha se mos po më kaplonin. Thashë: – O i Dërguar i Allahut, ne ishim të humbur në injorancë dhe ligësi, pastaj Allahu e …

Read More »

Furnizuesi

Furnizuesi – (Er Rezak) “Allahu është furnizues i madh.” Dharijat, 58. Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit Falënderimet dhe lavdërimet qofshin vetëm për Allahun e Lartësuar,  i Cili ka krijuar qiejt dhe tokën dhe çfarë ka në mes tyre. Vetëm Atij i përulemi dhe vetëm prej Tij kërkojmë ndihmë e shpëtim. …

Read More »

A është shenjë e Kijametit kjo?

 Dalja e Dexhxhallit Dexhxhalli është trazira dhe sprovimi më i madh në historinë njerëzore. Dexhxhalli është një person çifut , shenjë e Kijametit i verbër në njërin sy , në ballin e tij shkruan kafir (pabesimtarë).Emri Dexhxhall ka kuptimin genjeshtar i madhë sepse ai është mashtrues i cili do të …

Read More »

Keni dëgjuar për Faraonin e Egjiptit që jetoi shekuj më parë?… Historia e trupit të tijë në vitin 1981 në Francë

Në vitin 1981, kur Presidenti Francez François Mitterrand morri në dorë frenat e pushtetit, ai kërkoi zyrtarisht nga Egjipti transferimin e Mumies së Faraonit (Ramsis 2), me qëllim bërjen e analizave dhe studimeve gjeologjike. Kur kufoma e ateistit më të madh që ka njohur bota u transferua në Francë, presidenti …

Read More »

Kujdes: Ja kur mund t’ju vrasë bojleri kur jeni duke bere dush

A e shkyçni bojlerin para se të hyni në vaskë? Ja kur është rrezik. Është e njohur që bojleri, në rast të eksplodimit, mundet t’ju lëndojë rëndë apo t’ju vrasë. Sipas ekspertëve, bojleri eksplodon për shkak të defekteve dhe parregullsive, transmeton Telegrafi. Në rast të ngrohjes së pakontrolluar të ujit, …

Read More »

Mekanizmat mbrotjes

  Derisa shumë nga idetë e personalitetit nga Sigmound Freud janë kritikuar dhe përjashtuar nga aplikimi, konceptet e tij për Mekanizmat Mbrojtës, janë konstatuar si shumë efikase dhe përdoren nga shumë psikolog. Sipas Sigmound Freud, përdorimi i mekanizmave mbrojtës mund ti ndihmojnë personit të mbroj vehtën nga sfera të ndryshme …

Read More »

Këshilla për Jetën – Arthur Schopenhauer

  1 . “ I dituri nuk kërkon kënaqësitë por mungesën e dhimbjes “ – Aristoteli Volteri : “ Lumturia s’është veçse një ëndërr , dhimbja është e vërtet “ . Kush është I mençur , duhet të shmang të këqijat . 2 . Për të gjykuar se sa e …

Read More »

Terapia e shërimit nga sihri dhe xhinët

Terapia e shërimit nga sihri dhe xhinët. Së pari duhet ta dinë të gjithë ata që e lexojnë këtë tekst se kjo terapi është terapi e përgjithshme, pra në raste të veçanta përdoren edhe terapi të tjera varësisht nga sëmundja e personit që e ka dhe simptomet, mirëpo kjo terapi …

Read More »

Islamofobia

Duket se ky term është tepër i gjerë, ashtu siç ndodh shpes h me terme të cilët zgjerohen nga rrahjet farkëtuese të çekanëve përdorues, që godasin nga të gjitha anët. Si i tillë elementet që përfshihen në të nga grupe dhe këndvështrime të ndryshme e bëjnë shpesh atë një term …

Read More »

Konsultimi

Prej shkaqeve kryesore të dështimit të planeve apo mosarritjes së suksesit është jo konsultimi me më të vjetrit, gjegjësisht me më të mençurit. Pasi ligji i Allahut synon përmirësimin e çdo gjëje duke filluar nga njësimi i Allahut e deri te marrëdhëniet ndër njerëzore, besoj se është mjaft e qëlluar …

Read More »

Studimi 50-vjeçar: Ja pse nuk duhet t’i qëlloni kurrë fëmijët tuaj me shuplaka

Kemi dëgjuar shpesh herë që fëmijët qëllohen me shuplaka apo dhunohen fizikisht nga prindërit, por kjo i bën ata më të dhunshëm e agresivë gjatë zhvillimit. Një studim që ka prekur 160 mijë fëmijë për 50 vite është publikuar në Gazetën e Psikologjisë ka zbuluar se fëmijët kanë sjellje të …

Read More »

Marrëdhëniet intime duke mos pasur kurorë

Marrëdhëniet intime duke mos pasur kurorë të sheriatit Islam (niqah). Dhe ky mëkat quhet zina – prostitucion, për të cilin Allahu (azzevexhel) thotë: “Dhe mos iu afroni prostitucionit, sepse vërtetë ai është vepër e shëmtuar dhe një rrugë shumë e keqe”. (Isra’ – 32) Dhe thotë: “Edhe ata që pos …

Read More »

7x Fatiha 7x Ayetul Kursija 7x Ihlas Felek Nas

7x Fatiha 7x Ayetul Kursija 7x Ihlas Felek Nas

Read More »

Salavat për Muhamedin alejhi selam

Allahumme sal-li ‘alá Muhamedin ve ‘ala áli Muhamed, kema sal-lejte ‘alá Ibrahíme ve ‘alá áli Ibrahím inneke Hamídun Mexhíd. Allahumme barik ‘alá Muhamedin ve ‘alá áli Muhamed kema barekte ‘ala Ibrahíme ve ‘alá áli Ibrahím inneke Hamídun Mexhíd. O Allah lavdëroje (tek melekët e lartë) Muhamedin dhe familjen e tij, …

Read More »