Home / Shëndetësi

Shëndetësi

Sëpata që i preu kokën oficerit serb, simbol i fshatit Brezë

Fshati Brezë i Karadakut, dikur heroik, tashmë është një fshat i braktisur dhe i harruar nga autoritetet qeveritare. Në këtë krahinë nuk ka asnjë kusht jetesë, ndonëse disa banorë vijojnë të frymojnë aty. Pa rrugë, pa ambulancë dhe pa shitore, thjeshtë të lënë në mëshirë të Zotit. Edhe ata 5-6 …

Read More »

Theresa May në xhami: “Vizita e xhamisë një mundësi për të mësuar mbi Islamin”

Kryeministrja e Mbretërisë së Bashkuar Theresa May, mori pjesë në vizitën e xhamisë një aktivitet ky që po shtrihet për çdo vit e më shumë. Ajo përveç që ligjëroi, ajo ishte e veshur edhe me shami si shenjë respekti për besimin fetar Islam. May tha:”Vizita e xhamisë është një mundësi …

Read More »

Erdogan: Ata që ushqejnë armiqësi do t’i shkelim dhe shtypim

Presidenti i Turqisë, Rexhep Taip Erdogan, ka folur rreth atyre që dëshirojnë të jenë miq me Turqinë dhe atyre që nuk e dëshirojnë Turqinë. Presidenti Erdogan ka thënë se ata i kanë zemrat e hapura dhe për ata që tregojnë miqësi me ne, ndërsa ata që ushqejnë armiqësi ne i …

Read More »

Martoni gratë mbi 30 vjeç u japim 20,000 rijalë thotë një organizatë në Arabinë Saudite

Një organizatë bamirëse nga Arabia Suadite ka vendosur se mënyra më e mirë për të rritur numrin e atyre që martohen me gra mbi moshën 30 vjeçe është që tu ofrojë meshkujeve para. Ata kanë vendosur të u japin 20,000 Rijal (5.332 $) çdo mashkulli që pajtohet të martohet me …

Read More »

Davudi a.s dhe gruaja në hall – një tregim i madh

Një grua vajti tek profeti Davud a.s dhe e pyeti si me gjysmë zëri:”O profet i Zotit! A është Zoti i drejtë apo i padrejtë?!” Davudi a.s i tha:”E mjera ti! Ai është drejtësia absolute! Pa më thuaj, ç’të ka ngjarë që e bën këtë pyetje?” Gruaja iu përgjigj:”Unë jam …

Read More »

Sure (Kaptina) të Kur`anit me shkronja latine dhe perkthim ne shqip

Suretu EL FATIHA Eudhubil-lehi minesh-shejtanirr-rraxhim Mbështetem në Allahun nga djalli i mallkuar Bismil-lehirr-rrahmenirr-rrahim Në emër të Allahut,Mëshiruesit,Mëshirëbërësit 1. Elhamdu Lil-lehi rab-bil Alemin Lavd-falënderimi i takon All-llahut, Zotit(Krijuesit) të botërave 2. Err-rrahmenirr-rrahim Mëshiruesit, Mëshirëbërësit 3. Meliki jeumid-din Sunduesit të Ditës së Gjykimit 4. Ijjeke nabudu ue ijjeke neste`ain Vetëm Ty të …

Read More »

Sure (Kaptina) të Kur`anit me shkronja latine dhe perkthim ne shqip

Suretu EL FATIHA Eudhubil-lehi minesh-shejtanirr-rraxhim Mbështetem në Allahun nga djalli i mallkuar Bismil-lehirr-rrahmenirr-rrahim Në emër të Allahut,Mëshiruesit,Mëshirëbërësit 1. Elhamdu Lil-lehi rab-bil Alemin Lavd-falënderimi i takon All-llahut, Zotit(Krijuesit) të botërave 2. Err-rrahmenirr-rrahim Mëshiruesit, Mëshirëbërësit 3. Meliki jeumid-din Sunduesit të Ditës së Gjykimit 4. Ijjeke nabudu ue ijjeke neste`ain Vetëm Ty të …

Read More »

Kristalizimi i mjaltit, i mirë apo i keq?

Janë të pakta ushqimet që janë aq të shëndetshme dhe të shijshme si mjalti. E megjithatë, për shkak të skandaleve për mjaltin e rrejshëm të filtruar, shumë njerëz ngurrojnë ta blejnë. Apo nuk dinë ta dallojnë mjaltin e vërtetë. Për mjaltin duhet të dini disa fakte mjaft të rëndësishme: 1. …

Read More »

Gjumi i drekës! Studimi shkencor dhe praktikimi nga profeti Muhammed alejhi selam

Gjumi është një ndër argumentet e pa kontestueshme që të bëjnë të besosh Zotin e Gjithësisë kjo për shkak se gjatë afatit të gjumit njeriu shlodhet dhe përfiton shumë dobi. Sot me evolimin e shkencës janë kryer shumë studime në fusha të ndryshme dhe një prej tyre është studimi rreth …

Read More »

Gjumi i drekës! Studimi shkencor dhe praktikimi nga profeti Muhammed alejhi selam

Gjumi është një ndër argumentet e pa kontestueshme që të bëjnë të besosh Zotin e Gjithësisë kjo për shkak se gjatë afatit të gjumit njeriu shlodhet dhe përfiton shumë dobi. Sot me evolimin e shkencës janë kryer shumë studime në fusha të ndryshme dhe një prej tyre është studimi rreth …

Read More »

Zhdukni dhimbjen e kokës dhe ankthin me këtë bimë

Mjekësia popullore ka shumë për të ofruar kur është fjala për lehtësimin e dhimbje së kokës. Për shembull livando. Me vetitë e saj të fuqishme anti-inflamatore, anti-fungale dhe anti-depresive, kjo barishte e purpurt mund të përdoret në shumë mënyra për të lehtësuar dhimbje koke kronike. Një nga metodat e përdorimit …

Read More »

Vëllazëria Muslimane: ‘Jo pajtim me qeverinë e paligjshme’

Vëllazëria Muslimane në Egjipt ka lëshuar një deklaratë duke konfirmuar se nuk do të ketë pajtim me qeverinë okupuese të presidentit aktual Abdel Fattah Al-Sisi. Në deklaraten e dhene nga grupi, thuhet se janë duke u zhvilluar ngjarje ku behen përpjekjet për “të shpërqendruar popullin egjiptian nga katastrofat që po …

Read More »

Allahu Ekber melaqet e allahut zbresin mbi qabe!

Ne si staf kemi për qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne do ti mbulojmë harxhimet tona islami.press me stafin …

Read More »

Skeleti i njeriut! Mrekullia në trupin tonë.

Mjafton të meditojmë rreth krijimeve madhështore që Krijuesi i Gjithësisë ka krijuar dhe do të vërejmë një pafundësi me argumente. Njëra prej tyrë është skeleti i njeriut! Thotë Krijuesi i Gjithësisë në Kur’anin famëlartë: “ Shiko si i kombinojmë eshtrat dhe pastaj i veshim me mish. (Bekare:259) Të paktë janë ata njerëz …

Read More »

A E Dini Se Çfarë Përmban Gjaku?! Informacione Që Do Ju Mahnitin

Trupi i njeriut është i përbërë nga gjaku. Por a e dini rolin, rëndësinë dhe funskionin e gjakut? Në një farë mënyre gjaku sillet si një makine plehrambledhëse. Duke ndaluar në secilën prej 100 trilion qelizave në mënyrë të vazhdueshme gjatë gjithë ditës, ai u lë qelizave çfarë ato kanë …

Read More »

Egjipti derdhë 15 miliardë euro në arkën e Izraelit me një marrëveshje…

Izraeli nënshkroi një kontratë të konsideruar “historike” për furnizimin e Egjiptit me gaz natyror , njoftoi sot kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu në një deklaratë. “Kjo kontratë do të sjellë miliarda në arkën e shtetit”, pohoi Netanyahu pa dhënë detaje. Sipas një deklarate të grupit izraelit energjetik “Delek”,  vlera e kontratës …

Read More »

A MUND TË NDIKOJË MAGJIA EDHE TE ANËTARËT E TJERË TË FAMILJES?

Pyetja: E nderuara redaksi! Ju uroj për punën e mrekullueshme që jeni duke bërë. Ju lutem që, me ndihmën e Allahut, të më jepni një përgjigje për pyetjet e mëposhtme: 1) Jam e martuar dhe jetoj me vjehrrit, kunatën, burrin dhe vajzën. Vjehrra ime që prej pesë vitesh është e …

Read More »

ARTI I LASHTË I SHËRIMIT

ARTI I LASHTË I SHËRIMIT E njohur për shumë shekuj dhe shoqëri të ndryshme tani aplikohet me tē madhe pothuajse nē të gjitha vendet e botës! Kjo praktikë e vjeter pastron gjakun nga përzierjet e dëmshme që janë qeliza gjaku të plakura dhe të dobëta që nuk mund të bëjnë …

Read More »

Mënyrat e hyrjes së shejtanit në trupin e njeriut

Mënyrat e hyrjes së shejtanit në trupin e njeriut 1.Hyrja e thjeshtë 2.Hyrje me mësymje,që mund të bëhet nëpërmjet magjisë,xhelozisë,dashurisë,e përveq këtyre,ekzistojnë edhe dymbëdhjetë lloje të tjera të sulmit të shejtanit mbi njeriun; 3.Hyrje me marrëveshje,që mund të bëhet në katër mënyra: a) marrëveshja ndërmjet atij që bën maxhi dhe …

Read More »

Mënyrat e hyrjes së shejtanit në trupin e njeriut

Mënyrat e hyrjes së shejtanit në trupin e njeriut 1.Hyrja e thjeshtë 2.Hyrje me mësymje,që mund të bëhet nëpërmjet magjisë,xhelozisë,dashurisë,e përveq këtyre,ekzistojnë edhe dymbëdhjetë lloje të tjera të sulmit të shejtanit mbi njeriun; 3.Hyrje me marrëveshje,që mund të bëhet në katër mënyra: a) marrëveshja ndërmjet atij që bën maxhi dhe …

Read More »