Home / Kosovë

Kosovë

Iftari tradicional në Medresenë Alauddin

Prishtinë, 2 qershor 2018 Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, me rastin e Natës së Madhe të Bedrit, shtroi iftar tradicional në Medresenë Alauddin në Prishtinë për strukturat drejtuese të Këshillave vendorë dhe institucionet e BIKR-ut.Duke iu dëshiruar mirëseradhje Myftiu i Bashkësisë Islame të Kosovës Naim ef.Tërnava, pasi i përshëndeti …

Read More »

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, ka shtruar iftar për myftiun e Bashkësisë Islame të Kosovës, Naim ef. Tërnava me bashkëpuntorë

Prishtinë, 1 qershor 2018 Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, ka shtruar iftar për myftiun e Bashkësisë Islame të Kosovës, Naim ef. Tërnava me bashkëpuntorë. Në këtë iftar myftiu Tërnava falenderoi kryetarin e Kuvendit të Kosovës z. Kadri Veselin për iftarin e shtruar dhe luti Zotin për …

Read More »

Islamofobia dhe racizmi është dëshmi e një sistemi të dështuar arsimor! (4)

Ja pse! Për 12 vite të detyrueshme të arsimit para universitar në Kosovë as të flasim e shkruajmë shqip mirë nuk u mësuam e lëre më sjellje dhe etikë. Madje jam i sigurtë që këtë shkrim një fillorist nga Shqipëria do e shkruante shumë më tërheqës dhe me gjuhë më …

Read More »

Bashkësia Islame e Kosovës merr pjesë në tribunën që organizoi myftinija e Pukës, shpërndau 200 pako ushqimore dhe shtroi iftar për 130 persona

Prishtinë, 28 maj 2018Përfaqësues nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, kanë marr pjesë në tribunën që ka organizuar Myftinia Pukë e cila është një nder Myftinitë më të vjetra të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, me temën “Ramazani muaji i Kur’anit” në të cilët morën pjesë Kasim ef. Gërguri dhe …

Read More »

Bashkësia Islame e Kosovës merr pjesë në tribunën që organizoi myftinija e Pukës, shpërndau 200 pako ushqimore dhe shtroi iftar për 130 persona

Prishtinë, 28 maj 2018Përfaqësues nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, kanë marr pjesë në tribunën që ka organizuar Myftinia Pukë e cila është një nder Myftinitë më të vjetra të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, me temën “Ramazani muaji i Kur’anit” në të cilët morën pjesë Kasim ef. Gërguri dhe …

Read More »

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës shtroi iftar për administratën dhe imamët e rajonit të Gjilanit dhe Luginës së Preshevës

Prishtinë, 28 maj 2018 Në kuadër të aktiviteteve të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës (BIRK) të Ramazanit 2018 të kryesuar nga myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava ekipi i Ramazanit qëndroi në rajonin e Gjilanit ku u shtrua iftar tradicional përadministratën dhe imamët e Këshillave të Gjilanit, Kamenicës, …

Read More »

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës shtroi iftar për administratën dhe imamët e rajonit të Pejës dhe Gjakovës

Prishtinë,23 maj 2018Në vazhdën e aktiviteteve të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës (BIRK) të Ramazanit 2018, të kryesuar nga myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava, ekipi i Ramazanit qëndroi në rajonin e Pejës, ku u shtrua iftar tradicional për administratën dhe imamët e Këshillave të …

Read More »

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës shtroi iftar për administratën dhe imamët e rajonit të Prizrenit

Prishtinë, 22 maj 2018 Në vazhdën e aktiviteteve të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës (BIRK) të “Ramazanit 2018” të kryesuar nga myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava ekipi i Ramazanit qëndroi në rajonin e Prizrenit ku u shtrua iftar tradicional për administratën dhe imamët e Këshillave të Prizrenit, …

Read More »

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës shtroi iftar për imamët e rajonit të Prishtinës dhe Mitrovicës

Prishtinë, 21 maj 2018Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, në bashkëpunim me Shoqatën Bamirëse dhe Humanitare “Muhamed bin Rashid Al Mektum” nga Emiratet e Bashkuara Arabe ka shtruar iftar për imamët e Këshillave të rajonit të Prishtinës dhe Mitrovicës (KBI të Prishtinës, Obiliqit, Fushë Kosovës, Lipjanit, Vushtrrisë, Podujevës, Drenasit, Skenderajt …

Read More »

Ekipi i Ramazanit nesër mbanë ligjërata dhe hytbe të xhumasë në katër komuna të Kosovës

Prishtinë,17 maj 2018 Në kuadër të vizitave të ekipit të  Kryesisë për namaz të xhumasë në muajin e Ramazanit, nesër do të jetë në terren në këto Këshilla të BIRK-së: Shtime (5), Skenderaj (7), Klinë (4), Istog (5), ku  me këtë rast do të përçohen mesazhe të këtij muaji të …

Read More »

Njoftim

Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, pas mbylljes së afatit të Konkursit dhe përzgjedhjes së ofertuesit më të volitshëm, bën këtë: NJOFTIM Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, me dt. 24. 04. 2018 ka shpall konkurs i cili është publikuar në fq. e internetit të Kryesisë …

Read More »

Shoqata Humanitare Bereqeti gjatë muajit Ramazanit shpërndanë 5000 pako ushqimore për 5000 familje

Prishtinë,16 maj 2018 Shoqata Humanitare Bereqeti e cila operon në kuadër të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës gjatë këtij muaji të bekuar të Ramazanit ndihmon 5000 familje të varfëra dhe skamnore me nga 5000 pako ushqimore. Kjo ndihmë janë donacion nga Drejtoria e Vakfëve të Republikës së Turqisë. Shpërndarja …

Read More »

Myftiu Tërnava priti në takim Mehmet Zengin inspektor në Diyanetin e Turqisë

Prishtinë, 15 maj 2018 Kryetari Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiu Naim ef. Tërnava priti në takim Mehmet Zenginin inspektor në Diyanet të Turqisë. Në këtë takim Myftiu Tërnava e njohu mysafirin për përgatitjet e BIK-ut për pritjen sa më mirë të muajit të bekuar të Ramazanit dhe falënderoi Diyanetin e …

Read More »

Myftiu Tërnava priti në takim Mehmet Zengin inspektor në Diyanetin e Turqisë

Prishtinë, 15 maj 2018 Kryetari Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiu Naim ef. Tërnava priti në takim Mehmet Zenginin inspektor në Diyanet të Turqisë. Në këtë takim Myftiu Tërnava e njohu mysafirin për përgatitjet e BIK-ut për pritjen sa më mirë të muajit të bekuar të Ramazanit dhe falënderoi Diyanetin e …

Read More »

Myftiu Tërnava uron ardhjen e muajit të bekuar të Ramazanit

Prishtinë, 15 maj 2018 Kryetari i  Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiu Naim ef. Tërnava  në konferencën me media  uroi me rastin e ardhjes së muajit të bekuar të Ramazanit. Duke na kujtuar për objektiven kryesore që ka agjërimi, Zoti i Madhëruar në Kur’anin Fisnik na thotë:  “O besimtarë! Ju është urdhëruar …

Read More »

URIMI ME RASTIN E ARDHJES SË MUAJIT TË RAMAZANIT

Prishtinë, 15 maj 2018 بسم الله الرحمـن الرحيـم Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! Të nderuar besimtarë, Vëllezër dhe motra, Duke filluar nga nesër, e mërkurë 16.05.2018, myslimanët anembanë botës fillojnë me agjërimin e muajit Ramazan. Ndonëse formalisht manifestohet duke abstenuar nga ushqimet dhe pijet, në esencë agjërimi është një …

Read More »

Bereqeti shpërndanë 200 pako ushqimore në Pukë nw prag të Ramazanit

Prishtinë, 14 maj 2018 Shoqata Humanitare Bereqeti e cila operon në kuadër të Kryeisw sw Bashkësisë Islame të Kosovës ka ndihmuar me 200 pako me artikuj ushqimor banorët e Pukës. Kjo ndihmë i dedikohet Myftinisë për popullatën e nevojshme që jetojnë në territorin e Pukës me rastin e fillimit të …

Read More »

Bereqeti shpërndanë 200 pako ushqimore në Pukë nw prag të Ramazanit

Prishtinë, 14 maj 2018 Shoqata Humanitare Bereqeti e cila operon në kuadër të Kryeisw sw Bashkësisë Islame të Kosovës ka ndihmuar me 200 pako me artikuj ushqimor banorët e Pukës. Kjo ndihmë i dedikohet Myftinisë për popullatën e nevojshme që jetojnë në territorin e Pukës me rastin e fillimit të …

Read More »

Përurohet xhamia në fshatin Mogillë

Prishtinë, 14 maj 2018Nën këndimin e tekbireve dhe ajeteve kuranore, në mënyrë solemne, u bë përurimi i xhamisë së fshatit Mogillë të Vitisë. Në këtë ngjarje mori pjesë kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava me bashkëpunëtorë, kishte hoxhallarë, përfaqësues të Institutit të Mendimit dhe Qytetërimit Islam, …

Read More »

NJOFTIM MBI CAKTIMIN E SASISË SË NISABIT PËR ZEKAT PËR VITIN 2018

NJOFTIM MBI CAKTIMIN E SASISË SË NISABIT PËR ZEKAT PËR VITIN 2018 Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, duke u mbështetur në mësimet e shkollës juridike hanefite dhe praktikën e aplikuar në vendin tonë, ka marrë këtë VENDIM 1. Sasia e nisabit për obligueshmerinë e dhënies së Zekatit …

Read More »