Home / Historia

Historia

Miliarderi i cili refuzoi të jap Zekatin

Ky është tregimi për një miliarder saudit i cili refuzoi të japë zekat, të cilin e ka rrëfyer dijetari Hasan Ejubi, derisa ka qenë kryesues i Këshillit të Zekatit në Arabinë Saudite. Dijetari ka treguar duke thënë: “Këshilli për Zekat e mblidhte zekatin nga njerëzit më të pasur në vend …

Read More »

Miliarderi i cili refuzoi të jap Zekatin

Ky është tregimi për një miliarder saudit i cili refuzoi të japë zekat, të cilin e ka rrëfyer dijetari Hasan Ejubi, derisa ka qenë kryesues i Këshillit të Zekatit në Arabinë Saudite. Dijetari ka treguar duke thënë: “Këshilli për Zekat e mblidhte zekatin nga njerëzit më të pasur në vend …

Read More »

Një histori e vërtetë islame… “Na ishte njëherë”

Kur muslimanët udhëhiqnin botën… Me sa duket jo vetëm përrallat, por edhe historitë e harruara fillojnë me “na ishte njëherë”. E tillë është edhe kjo histori! A e keni ditur se gjatë kohës së qeverisjes së Fatih Sultan Mehmed, muslimanët kanë kërkuar të vërfërit ku janë e ku s’janë për …

Read More »

Gruaja e varfër që i rriti katër jetimë, por e ruajti dinjitetin e saj

Një njeri hyri në dyqan dhe e pyeti shitësin: “Sa kushtojnë bananet?” Shitësi u përgjigj: “Zotëri, bananet janë 12, kurse mollët janë 10 dinarë.” Në atë moment në dyqan hyri një grua dhe ju drejtua shitësit me fjalët: “Dua një kilogram banane, sa është çmimi i tyre?” Shitësi u përgjigj: …

Read More »

Thuhet se…-Tregim

Një burrë divorcoi të shoqen, jo për ndonjë të metë, por sepse besonte fort se ajo ndillte të keqen. Në seancën e divorcit në gjykatë, burri qëndroi në këmbë para gjykatësit, duke treguar, rrëfyer, ankuar dhe shpjeguar shkaqet që e shtynë drejt atij vendimi fatal. Ndërkohë, gruaja e tij, qëndronte …

Read More »

Tregim motivues “Fëmijët janë si bima”

Dy fqinjë jetonin pranë njëri-tjetrit. Njëri prej tyre ishte mësues në pension dhe tjetri ishte një agjent sigurimi i cili kishte shumë interes në teknologji. Të dy ata kishin mbjellë bimë të ndryshme në kopshtin e tyre. Mësuesi i pensionuar u jepte një sasi të vogël uji bimëve të tij …

Read More »

Selfi-ja e vetme gjatë jetës sime!

E kam bërë këtë selfi me një Burrë i cili e parkoi karrocen e tij nga hekuri te mbushur me copa te hekurit dhe aluminit te cilat gjate tere dites bredhe rrugeve te Barcelones per ti grumbulluar dhe ne mbremje tjua shesë Firmave qe grumbullojne te njejtat per ti reciklu …

Read More »

Tregim motivues: libri “të varfrit dhe njeriu”

Ëndrra e vetme e një shkrimtari ishte që ta botonte librin e tij të titulluar “Të varfrit dhe njeriu” dhe për këtë qëllim mblodhi pasuri një periudhë derisa e arriti shumën e duhur. Rrugës, duke shkuar për te shtëpia botuese që ta botonte librin e tij dhe të realizonte ëndrrën, …

Read More »

Një synim madhështor, një nënë madhështore

Mësuesi i pyeti nxënësit e klasës së parë:Secili prej jush të më thotë se çfarë dëshiron të bëhet kur të rritet?Njëri tha, unë do të bëhem aviator, tjetri mjek, inxhinier; të gjitha përgjigjet e nxënësve vërdalliseshin në këto profesione, vetëm,një nxënës prej tyre tha diçka të çuditshme e cila i …

Read More »

Njeriu që i lutej Allahut në Qabe, i vijnë paratë që kërkonte nga Allahu

Dijetari Dr. Muhamed Hasani, Allahu e ruajt, na rrëfen dhe thotë: “Isha duke u futur në brendësi të Bejtul Haramit (Qabesë) dhe ajo çka ma tërhoqi vërejtjen ishte një Jemenas i cili i kishte ngritur duart dhe i lutej Allahut… Pasha Allahun, me sytë e mi e pashë Jemenasin në …

Read More »

Njeriu që i lutej Allahut në Qabe, i vijnë paratë që kërkonte nga Allahu

Dijetari Dr. Muhamed Hasani, Allahu e ruajt, na rrëfen dhe thotë: “Isha duke u futur në brendësi të Bejtul Haramit (Qabesë) dhe ajo çka ma tërhoqi vërejtjen ishte një Jemenas i cili i kishte ngritur duart dhe i lutej Allahut… Pasha Allahun, me sytë e mi e pashë Jemenasin në …

Read More »

Tregimi për djaloshin e verbër: A e falënderojmë Allahun që na dhuroi shikimin?

Një djalosh i verbër ishte ulur në shkallët e një ndërtese me kapelë në dorë, ndërsa afër tij mbante një letër ku shkruante: “Unë jam i verbër, ju lus për ndihmën tuaj.” Në kapelë kishte vetëm disa monedha… Një njeri kaloi aty pari dhe e vërejti djaloshin. Nxori disa monedha …

Read More »

Pse vendosa të mbulohem?!

Mbulesa është devotshmëri dhe nder, respektim ndaj urdhrave të Allahut dhe të Pejgamberit sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem. Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve! Sunduesit të Ditës së Gjykimit! Allahun e falënderojmë për të mirat e panumërta me të cilat na ka nderuar, veçanërisht …

Read More »

Tregimi mbi personin që shkoi në Haxh dhe gjeti një qese me flori

Disa pasanikë nga Siria vendosën të shkojnë dhe të kryejnë ritualin e shenjtë të haxhit. Me qëllim që tu shërbejë e tu përgatisë ushqimin, morën me vete një person të njohur për cilësinë e shërbimit, gatimet e shijshme dhe shpirtin e humorit. Ai nuk e kishte kryer detyrimin e haxhit …

Read More »

Davudi a.s dhe gruaja në hall – një tregim i madh!

Një grua vajti tek profeti Davud a.s dhe e pyeti si me gjysmë zëri:”O profet i Zotit! A është Zoti i drejtë apo i padrejtë?!” Davudi a.s i tha:”E mjera ti! Ai është drejtësia absolute! Pa më thuaj, ç’të ka ngjarë që e bën këtë pyetje?” Gruaja iu përgjigj:”Unë jam …

Read More »

Tregimi i një studenti në lëndën e matematikës na mëson se nuk duhet të na robërojnë ide në zgjidhjen e problemeve tona

Në një Universitet në Kolumbi, një student në leksionin e matematikës u ul në fund të klasës dhe fjeti me qetësi. Në fund të leksionit, nga zhurma e studentëve tjerë u zgjua. Shikoi në tabelë dhe pa se profesori kishte shkruar dy detyra. I shkroi …

Read More »

“Do të doja që mësuesja ime ta dijë…”

Katie Schwartz, kur filloi punë si mësuese në shkollën e qytetit Denver në Kolorado, vuri re se ekzistonte një hendek goxha i madh mes saj si mësuese dhe nxënësve të saj dhe se ky hendek sa vinte e thellohej gjithnjë e më shumë.Për këtë, Katie …

Read More »

Komandanti më i lavdishëm në botë a e di kush është?

Rrëfehet se një komandant ushtarak humbi betejën dhe ia mbathi nga sytë këmbët, duke u fshehur në një mal. Atje, ai u njoh me një burrë të mençur, i cili – siç thuhej – merrte vesh nga çdo gjë e kësaj bote. Komandanti e pyeti:”A s’më thua zotrote, cili është …

Read More »

Luani dhe miu, mos prisni fatkeqësitë!

Dikur jetonte një mi, i cili nxirrte mësime nga gjithçka që ndodhte dhe zhvillohej përreth. Një ditë, u mblodhën kafshët e pyllit dhe miu deshi tu japë një mësim të rëndësishëm miqve të tij.Plot besim në vetvete, ai iu drejtua mbretit të pyllit, luanit, duke …

Read More »

Nëse dëshiron të fluturosh me skifterët, mos humb kohën me pulat

Është shumë bukur kur njeriu fluturon lart me arritjet dhe ambiciet e tij. A e keni parë sa madhështor ngjan skifteri teksa fluturon lart në qiell? Ai nuk ka asgjë të përbashkët me pulën e cila gjatë gjithë kohës tund kokën përtokë duke u rrekur të nxjerrë diçka sado të …

Read More »