Home / Feja

Feja

MË MËSUAN LIBRAT

1- Leximi na thotë këtu janë ndalë ata që kanë qenë para nesh, këtu ka arritur bota rreth nesh, e këtu duhet të fillojmë që të mos përsërisim gabimet e tjerëve. 2- Më mësuan librat se disa libra nëse i kanë kopertinat joshëse dhe letrën e brendshme kualitative, nuk domethënë …

Read More »

Si të kuptoni sinjalet qe shpretka juaj ka probleme

Sipas filozofisë orientale, çdo organ i trupit ka një shpirt të vetin, që mund ta bëjë të funksionojë si duhet apo ta kushtëzojë në mbarëvajtjen e tij. Të gjithëve na ka ndodhur që kur sforcohemi në mënyrë të menjëhershme, pas një vrapi, etj, të ndjejmë një dhimbje pranë stomakut. Është …

Read More »

Nëse dalloni këto 8 Shenja, Keni Depresion (Dhe nuk është thjesht një mërzitje…)

Depresioni quhet “plaga e shekullit të 21-të”. Studimet tregojnë se në të vërtetë është një gjendje mjekësore që mund të trajtohet si çdo sëmundje tjetër, por në disa raste është shumë e vështirë për t’u kuptuar. Megjithatë, hapi i parë për të hequr qafe problemin e depresionit është të kuptoni …

Read More »

RASTET KUR DUHET TË HESHTIM

Heshtja është e kundërta e të folurit. Nga i dërguari (sal-Allahu alejhi ve selem) jemi të urdhëruar të flasim mirë, se përndryshe më mirë është të heshtim. Ka thënë: (من كان يؤمن بالله و اليوم الآخر فليقل خيرا أو ليسكت) “…  Kush i beson Allahut dhe ditës fundit, le të …

Read More »

Një kompani zvicerane do të prodhojë ilaçin natyral sipas sures Jusuf, që rikthen shikimin deri 99%

Një kompani farmaceutike zvicerane në të ardhmen do të fillojë prodhimin e ilaçit të quajtur ‘Ilaç kur’anor’ që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikimit të dobët pa ndërhyrje kirurgjike. Ky medikament, i zbuluar nga mjeku egjiptian Abdul Basit Mohammed të cilin e përpiloi nga sekrecioni i gjëndrave të djersës …

Read More »

FATKEQËSITË NATYRORE, PËSIM APO MËSIM?

Nëse i hedhim një vështrim gjendjes së njerëzve nëpër botë, do të shohim se ata përballen me fatkeqësi të ndryshme natyrore, me përmbytje të përditshme, dridhje toke, shembje dheu, luftëra dhe sprova të tjera, duke bërë që të paktë të jenë ata që zotërojnë cilësinë e durimit. Këto janë shenja …

Read More »

VLERA E SINQERITETIT NË FJALË DHE VEPRA

Hadithi 1: Nga emiri i besimtarëve, Ebi Hafsin Umer ibën el Hattab ibën Nufejl ibën Abduluzza ibën Rijah ibën Abdilah ibën Kurt ibën Rezah ibën Adijj ibën Ka’b ibën Luejj ibën Galib el Kureshijj el-Adevijj radijAllahu anhu, transmetohet të ketë thënë: “E kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut sal-lAllahu alejhi …

Read More »

QKA ËSHTË HIXHAMJA, CFARË THOTË PEJGAMBERI ALEJHI SELAM PËR TË, VENDI KU MUND TA BËNI ??

Hixhamja eshte sunet i te derguarit tonë Muhamedit salallahu alejhi we selem. Eshte i perkryer per shendetin e pergjithshem,parandalim dhe per semundje te caktuara si aneksise,stresit,lodhje,dhembje,ishiadikun, semundjet e gastritit,inferitilitetin dhe semundjet e lekures Profeti Muhamed paqja dhe meshira e Allahut qofte mbi te ka thëne : Shërohuni me Hixhame në …

Read More »

PENDIMI, RRUGA E VETME E SHPËTIMIT

Kush është ai nga ne që nuk e dëshiron shpëtimin, shpërblimin me xhennet dhe shpëtimin nga zjarri? Njeriu, nëse e di rrugën e shpëtimit, jep çdo gjë që ta arrijë atë, sigurisht se çdo gjë. Allahu i Lartësuar thotë: “Pendohuni të gjithë tek Allahu, o besimtarë, në mënyrë që të …

Read More »

SHIKO USHQIMI YT A ESHTE HALLALL

Të ushqehemi Hallall Allahu i Lartësuar thotë në Kuran: “O besimtarë! Hani nga ushqimet e lejuara që ju kemi dhënë.” (el-Bekare: 172) “Është e ndaluar për ju ngrënia e së ngordhurës, e gjakut, e mishit të derrit, e mishit të kafshës që është therur jo në emër të Allahut, e …

Read More »

Me martesë nuk fitohet vetëm bashkëshortja, por një botë krejtësisht e re

Me martesë nuk fitohet vetëm bashkëshortja, por një botë krejtësisht e re. Që atëherë e deri në fund të jetës sate, gruaja jote do të jetë partneri, shoqëruesi dhe shoku yt më i mirë. Do të ndajë me ty momentet, ditët dhe vjetët tuaja. Do të ndajë me ty kënaqësitë …

Read More »

NDEJAT NË TË CILAT NUK PËRMENDET ALLAHU, DO TË JENË PIKËLLIM PËR NJERËZIT DITËN E KIAMETIT

HADITHI: Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) përcjell dhe thotë: i dërguari i Allahut (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të) ka thënë: “Për çdo ndejë që ulen njerëzit dhe nuk e përmendin Allahun dhe nuk dërgojnë salavate për të dërguarin (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin …

Read More »

Lumturia

Lumturia Lumturia është Xhenneti i ëndrrave dhe fundi i shpresës. Çdo njeriu ia ka ëndja për ta pasur, porse atë pak njerëz e posedojnë. Edhe pse njerëzit dallojnë në jetën e tyre si nga raca, etniteti, gjuha, qëllimet e tyre, shijet e tyre mirëpo që të gjithë janë të pajtimit …

Read More »

Tetë mesele

Një bisedë interesante mes mësuesit dhe nxënësit pas disa viteve të kaluara bashkë në rrugën dhe shtegun e diturisë. Es-selamu alejkum Dijetari pyeti nxënësin: Sa kohë ke që më shoqëron? Nxënësi: Tridhjetë e tre vjet. Dijetari: Çfarë ke mësuar prej meje gjatë kësaj kohe? Nxënësi: Tetë mesele. Dijetari: Inna lilah …

Read More »

KËTO JAN RREGULLAT E UDHËTIMIT?

RREGULLAT E UDHËTIMIT a) Rregullat para udhëtimit Muslimani duhet të falë namazin e Istihares, që përbëhet prej dy rekateve, e pas tyre bën dua me duanë e Istihares. Transmetohet prej Xhabirit r.a., i cili ka thënë: “Resulull-llahu salallahu alejhi ve selem na e mësonte Istiharen për çdo çështje, siç na …

Read More »

NËSE KËRKON SUKSES NË JETË, ATËHER SILLU MIRË ME PRINDËRIT !!

“Nëse kërkon sukses në jetë, atëherë sillu mirë me prindërit!” “Bëhu i kujdesshëm në bamirësinë ndaj prindërve. U habitët? Ç’lidhje ka bamirësia ndaj prindërve, me kërkuesin e dijes? (Shejkhu i drejtohet nxënësve të dijes.) D.m.th, dikush është edhe nxënës dije, por nga ana tjetër sillet keq me prindërit, ky nxënës …

Read More »

VLERA E PËRMENDJES SË ALLAHUT (DHIKRIT)

Falënderimet i takojnë vetëm Allahut, Krijuesit të gjithësisë. Salavatet dhe selamet tona qofshin mbi krijesën më të përsosur, Muhamedin alejhi salatu ve selam, mbi familjen e tij të pastër, mbi shokët e tij të sinqertë dhe mbi të gjithë ata që e pasuan dhe e pasojnë rrugën e tyre me …

Read More »

Shkencëtarët thojnë se njerëzit e parë kanë pas pamje të ngjashme me atë të majmunit,por ja cka thotë Kur’ani Famëlarte

Shkencëtarët thojnë se njerëzit e parë kanë pas pamje të ngjashme me atë të majmunit,por ja cka thotë Kur’ani Famëlarte Shkencëtarët thojnë se njerëzit e parë kanë pas pamje të ngjashme me atë të majmunit dhe se nuk kanë ditur të flasin por kanë komunikuar me gjeste apo me vizatime. …

Read More »

Ngrihet aktakuzë ndaj katolikut Anton Jupa, biznesmenit që shiste mish të ngordhur

Ngrihet aktakuzë ndaj katolikut Anton Jupa, biznesmenit që shiste mish të ngordhur Kundër katolikut Anton Jupa që i shiste popullit shqiptar mish të ngordhur, është ngritur aktakuzë për veprat penale të “Kanosjes” dhe “Prodhimit dhe vënies në qarkullim të artikujve të dëmshëm ushqimor”. Për këto çështje Prokuroria e Prizrenit ngriti …

Read More »

Gazetarët Kosovarë meren me Hoxhallarë por vetëm për tre muaj, Kosovës i ikën mbi 90 mjekë

Gazetarët Kosovarë meren me Hoxhallarë por vetëm për tre muaj, Kosovës i ikën mbi 90 mjekë Vetëm brenda tre muajve, më shumë se 90 mjekë kanë ikur nga Kosova. Të shqetësuar për këtë dukuri, profesionistë shëndetësor kërkojnë nga institucionet e vendit që të krijojnë kushte të punës. Përndryshe, sipas tyre, …

Read More »