Home / Feja / Borgji i ushtarit Turk

Borgji i ushtarit Turk

Tranmsetohet se në pjesmarrjen e ushtrisë turke në luftë kundër terroristëve, është vrarë një ushtar nga qyteti Kajser.

Në xhepin e tij u gjet një copë letër në të cilën shkruante: “I nderuari komandant: nëse vritem në betejë, a mund ti’a paguani borgjin tim të huazuar prej 20 TL (5 €), një bashkëluftëtari, miku dhe vëllait tim nga Yozgati” ?

Komandanti qau dhe mbi trupin e tij të vdekur tha: “Do të jem i nderuar bir… , dhe kërkoi nga ushtarët tjerë ta gjejnë ushtarin në fjalë !” Por, ushtarët i treguan se edhe ai kishte rënë dëshmor.

Komandanti kërkoi për të parë nëse edhe ai ka ndonjë letër të shkruar në xhepin e tij.

Ata e gjetën, dhe në te shkruante: ” I’a kam dhënë 20 TL (lira turke), një bashkëluftëtari, miku dhe vëllait tim nga Kajseri, në qoftë se do të vritem, All-llahun e kam dëshmitar se i’a kam falë borgjin”.

Check Also

Historia e ushtarit të fundit osman në xhaminë Al-Aksa

-Fatih Osmanli Kjo është historia e ushtarit Osman që i qëndroi besnik detyrës së tij …