Home / Feja / BASHKËSHORTJA SHEMBULLORE

BASHKËSHORTJA SHEMBULLORE

Tregon nje imame i nje xhamije i cili i mesonte femijeve leximin e kur’anit….
Me erdhi nje femije i vogel per tu regjistruar ne mektebe dhe e pyeta:

A din dicka permendesh nga kur’ani?
Tha:Po…i thash:Lexo pjesen amme (pjesa e fundit e kur’anit,njezet faqet e fundit te kur’anit).
I thash:a e din permendesh suren el—mulk(tebereken dy faqe e gjysme nga kur’ani)

Po tha dhe u habita nga leximi i bukur edhe pse ishte i vogel….dhe e pyeta:A e din suren en—nahl?kur ai e lexoi kete sure po edhe shtoi edhe me teper, ku une u mahnita nga leximi i tij i bukur.
Pastaj desha qe ta sprovoj te suret e gjata dhe e pyeta:A e din suren el—bekare(pesedhjete faqet e para te kur’anit,sureja me e gjate ne kur’an).

Po tha,e lexoi te teren pa gabime…i thash:O vogelush a je hafiz i kura’nit???Po tha!!Subhanallah,mashaAllah,Allahu te begatofte…

Pastaj kerkova prej tij qe te nesermen te e merr prindin me vete..mezi prisja ta shihja se kush eshte prindi dhe cfare eshte…??

Ishte nje befasi e madhe per mua kur erdhe prindi!!!
E pash ishte nje njeri i thjeshte,ku me priti me fjalet:
E di qe je i habitur me mua,dhe tash do ta peyetesh veten se si une munde te jem prindi i tij!!!

Mirepo do ta sqaroj dhe do ta hjek dyshimin…
Pas ketij femiu qendron nje grua e cila vlen sa njemije burra..te tregoj se une kam tre djem ne shtepi,te cilet jane hafiza te kur’anit….dhe kam nje vajze e cila ka kater vite dhe e dine pjesen e fundit te kur’anit (amme).Me habiti edhe me teper dhe i thash:Si eshte e mundur!!!

Me tha:Femiu posa te fillon te flase,nena e tyre fillon te ia meson kur’anin dhe i nxite ne gara…
Ai i cili e meson permendesh i pari,ai do ta zgjedhe ushqimin e darkes…
Ai i cili e perserite i pari,ai do ta zgjedh vendin e pushimit te vikendit….e ai i cili e perfundon nxenjen permendesh te kur’anit,ai do ta cakton vendin e pushimit vjetor…

Keshtu ajo i nxite ne gara femijet ne nxenjen permendesh te kur’anit dhe perseritjes se tij….

Po, kjo eshte gruaja e cila eshte shembull,po edhe femijet nuk munde te dalin ndryshe…

Ajo eshte,per te cilen porositi Pejgamberi a.s.qe te zgjidhet….e jo te zgjidhet vetem se ajo e pasura apo e bukura…

Check Also

Bashkëshortja e tij shkon për të lindur, por më pas infermierja i jep lajmin se dhe ‘gruaja tjetër’ lindi gjithashtu!

Kjo histori e mrekullueshme ka ndodhur në vitin 2016: Ndërsa Katie ishte duke u përgatitur …