Home / Shëndetësi / Bangladesh, lind foshnja e parë Rohingya në spitalin fushor të Turqisë

Bangladesh, lind foshnja e parë Rohingya në spitalin fushor të Turqisë

Foshnja e parë Rohingya erdhi në jetë në spitalin fushor që Ministria e Shëndetësisë e Turqisë e ka ndërtuar për muslimanët e Arakanit të cilët kanë braktisur vendin e tyre për shkak të persekutimit kanë kaluar në Bangladesh duke u strehuar në rajonin Cox’s Bazar, raporton Anadolu Agency (AA).Amane Begum, e cila u strehua në Bangladesh pasi u arratis nga persekutimi i ushtrisë dhe nacionalistëve budistë në Arakan, shkoi në spital për lindje në mbrëmjen e 19 shkurtit.

LAJMI I PLOTË

Check Also

Video: Hoxhë Mazllam Mazllami Në Prizrën është Liruar Nga Akuzat Dhe është Dal Plotësis…

Hoxhë Mazllam Mazllami Në Prizrën është Liruar Nga Akuzat Dhe është Dal Plotësisht i Pafajshëm …