Home / Shëndetësi / A është e dëmshme kërcitja e gishtave ?

A është e dëmshme kërcitja e gishtave ?

Shkencëtarët kanë një përgjigje për të gjithë personat që vazhdimisht kërcasin gishtat dhe që shumë e konsiderojnë si një veprim të dëmshëm.Ajo që ndodh në të vërtetë kur ju kërcisni gishtat është përthyerja e vendit ku dy kockat e gishtave bashkohen, të cilat janë të mbështjella nga një kapsulë e përbashkët e mbushur me lëng.Në momentin e kërcitjes hapësira mes kockave zgjerohet dhe lëngu i përbashkët bëhet i pamjaftueshëm për të mbushur boshllëkun. Presioni brenda bie dhe shfaqet një flluskë e mbushur me gaz. Klikoni ne linkun me poshte per ta lexuar ..
Lexo tekstin e plotë…

Check Also

Liri Loshi, Haradinajt: MEQË GJOKA ËSHTË PARAARDHËSI JUAJ, ME PRIFT JENI, MOS SHITNI POLLAVRA

Pak muaj më parë kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj në një intervistë për një gazetar …