Recent Posts

Hurmat ulin tensionin e gjakut, pengojnë atakun kardiak e të trurit

Hurmat kanë një spektër vlerash shëndetësore e nutritive dhe për këtë arsye thuhet se është pema më e shëndetshme e planetit. Thuaja s’ka sëmundje në të cilën nuk mund të ndihmojë hurma, transmeton Koha.net një studim në shtypin e huaj. Burim i shkëlqyer i hekurit Pacientët anemikë do të duhej …

Read More »

Lirimi i Shefqet Krasniqit bën bujë në mediat ndërkombëtare

Lirimi i imamit Shefqet Krasniqi nga të gjitha akuzat për nxitje terrorizmi dhe shmangie të tatimit, ka bërë bujë në mediat ndërkombëtare. Agjencia e lajmeve “Reuters” në artikullin e titulluar “Gjykata në Kosovë liron imamin e Xhamisë së Madhe nga akuzat për nxitje të terrorizmit” shkruan se Gjykata ka konstatuar …

Read More »

Lirimi i Shefqet Krasniqit bën bujë në mediat ndërkombëtare

Lirimi i imamit Shefqet Krasniqi nga të gjitha akuzat për nxitje terrorizmi dhe shmangie të tatimit, ka bërë bujë në mediat ndërkombëtare. Agjencia e lajmeve “Reuters” në artikullin e titulluar “Gjykata në Kosovë liron imamin e Xhamisë së Madhe nga akuzat për nxitje të terrorizmit” shkruan se Gjykata ka konstatuar …

Read More »

DREJTËSIA DOLI NË SHESH, DIKUSH U KORIT

Drejtësia rëndom nuk shfajëson, sepse kësisoj nuk do të ishte drejtësi. Drejtësia do të duhej të vërtetonte atë që është e natyrshme: PAFAJËSINË E NJERIUT. E njeriu në esencë është i pafajshëm derisa të mos vërtetohet pa kurrfarë mëdyshje fajësia e tij. Sot u gëzuam padyshim të gjithë sepse na …

Read More »

Drejtësia doli në shesh, dikush u korit

Drejtësia rëndom nuk shfajëson, sepse kësisoj nuk do të ishte drejtësi. Drejtësia do të duhej të vërtetonte atë që është e natyrshme: PAFAJËSINË E NJERIUT. E njeriu në esencë është i pafajshëm derisa të mos vërtetohet pa kurrfarë mëdyshje fajësia e tij.Sot u gëzuam padyshim të gjithë sepse na vinte …

Read More »

Turqia thyen rekordin Guines me këtë bakllava (Video)

Një grup i kuzhinierëve në Turqi po thyejnë rekord botëror për bakllavanë më të madhe e cila peshon më shumë se gjysmë ton. Bakllava gjigante u paraqit në një “samitin e gastronomisë” në Ankara, ku dhjetëra vizitorë kërkuan ta shijojnë një copë. Mehmet Kanbur, i cili udhëhoqi grupin prej 14 …

Read More »

O TI NJERI QË MENDON

Toka nuk i harron ballët e atyre që bien në sexhde. Nata nuk i harron zërat e adhuruesve. Faqja e fytyrës nuk i harron lotët e të penduarve. Allahu e di se ne edhe përskaj gjynaheve, jemi besimtar. Jeta kalon shumë shpejt. Mjerë për ty nga shpresat e gjata. Ruaje …

Read More »

O TI NJERI QË MENDON

Toka nuk i harron ballët e atyre që bien në sexhde. Nata nuk i harron zërat e adhuruesve. Faqja e fytyrës nuk i harron lotët e të penduarve. Allahu e di se ne edhe përskaj gjynaheve, jemi besimtar. Jeta kalon shumë shpejt. Mjerë për ty nga shpresat e gjata. Ruaje …

Read More »

Ebu Hanifja në moshën 11 vjeçare përfaqësoi muslimanët në një konferencë ndërkombëtare. Argumenti i tij bëri që kreu i konferencës të pranonte Islamin.

Imam Ebu Hanife ka qënë një ndër njerëzit që kanë lënë gjurmë në historinë Islame. Biografinë e tij me lejën e Zotit do ta trajtojmë në një tjetër material por këtu do të përqëndrohemi tek një histori e cila ka mahnitur mbare botën. Në moshën 11 vjeçare Ebu Hanifja shkon …

Read More »

Princi i kurorës saudite, nuk jam fukara si Gandi dhe Mandela

Princi saudit Mohammed bin Salman i është përgjigjur shumë pyetjeve duke filluar nga roli i Islamit, të drejtat e grave, arrestimin e dhjetëra princave dhe për pasurinë e tij.   Gjatë një interviste dhënë emisionit televiziv “60 minutes” që transmetohet në televizionin CNBC, ai ka pranuar se është i vetëdijshëm …

Read More »

Trump ndërron sërish këshilltarin e sigurisë

Në deklaratën e Shtëpisë së Bardhë thuhet se McMaster do të japë dorëheqjen nga detyra, pasi është konsultuar dhe marrë vesh me Trump. Sipas komunikatës Trump i ka kërkuar McMaster-it që të vazhdojë të qëndrojë në detyrë deri nga mesi i muajit të ardhshëm, me qëllim për ta bërë më …

Read More »

Mustafa Tërniqi ka disa fjalë për lirimin e Dr. Shefqet Krasniqit nga akuzat

“Mos u gëzoni pse dr.Shefqet Krasniqi doli i pafajshëm nga akuzat e prokurorisë sepse ai i pafajshëm ka qenë, por gëzohuni asaj dite kur ta shikoni dr. Shefqetin në mimber të xhamisë për ditë xhumaje sic ishte më parë sepse ashtu i ka hije. Një nga qëllimet dashakeqe kjo ka …

Read More »

Netët e mira në kalendarin islam (saktësim dhe analizë).

Netët e mira në kalendarin islam (saktësim dhe analizë). Sa më shumë që afrohemi nga Ramazani aq më shumë shtohen dhe pyetjet e njerëzve në lidhje me netët e mira dhe kjo gjë ka nevojë për një studim të detajuar për të saktësuar vërtetësinë e këtyre netëve, çfarë punësh bëhen …

Read More »

Netët e mira në kalendarin islam (saktësim dhe analizë).

Netët e mira në kalendarin islam (saktësim dhe analizë). Sa më shumë që afrohemi nga Ramazani aq më shumë shtohen dhe pyetjet e njerëzve në lidhje me netët e mira dhe kjo gjë ka nevojë për një studim të detajuar për të saktësuar vërtetësinë e këtyre netëve, çfarë punësh bëhen …

Read More »

Dalja e shpirtit

Dalja e shpirtit Sheikh Uthejmin, Zoti e mëshiroftë, thotë: “…shpirti fillon të dalë nga pjesa e poshtme e trupit, ngrihet lart derisa të arrijë pjesën e eperme dhe nga aty nxirret, për këtë arsye ka thënë Profeti, paqja dhe bekimi i Zotit qoftë mbi të, (në një hadith): “derisa të …

Read More »

AI QË E LUT ALLAHUN NUK HUMB ASNJËHERË

Transmetohet nga Enes Ibn Maliku,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- tregon se Muhamedi,- salAllahu alejhi ue selem!,- ka thënë: Allahu,- xhele ue ala!,- ka thënë: يا ابن آدم ، إنك ما دعوتني ورجوتني غفرت لك ما كان منك ولا أبالي ، يا ابن آدم ، لو بلغت ذنوبك عنان …

Read More »

Si ndikon stresi në sëmundjet psikosomatike?

Pyetje: Jam e interesuar të di diçka më tepër se si ndikon stresi në sëmundjet psikosomatike. Dua të marrë sqarimet e juaja sepse ju jepni sqarime të qarta. Besoj se do të më kuptoni dhe do t’i përgjigjeni pozitivisht kërkesës sime. Faleminderit për mirëkuptim! Me respekt, Anita. Përgjigje: Kjo është një pyetje e rëndësishme për kategori të njerëzve të caktuar që përballen me stres. Mirëpo, është e natyrës së psikologjisë dhe faqja jonë nuk posedon kuadro të tillë. Andaj, ju sugjerojmë dy gjëra: Që të pyesni ndonjë mjek psikiatër në …

Read More »

Si ndikon stresi në sëmundjet psikosomatike?

Pyetje: Jam e interesuar të di diçka më tepër se si ndikon stresi në sëmundjet psikosomatike. Dua të marrë sqarimet e juaja sepse ju jepni sqarime të qarta. Besoj se do të më kuptoni dhe do t’i përgjigjeni pozitivisht kërkesës sime. Faleminderit për mirëkuptim! Me respekt, Anita. Përgjigje: Kjo është një pyetje e rëndësishme për kategori të njerëzve të caktuar që përballen me stres. Mirëpo, është e natyrës së psikologjisë dhe faqja jonë nuk posedon kuadro të tillë. Andaj, ju sugjerojmë dy gjëra: Që të pyesni ndonjë mjek psikiatër në …

Read More »

Turqia cak i sulmeve të princave dhe mbretërve arab

Organet shtetërore turke me vëmendje të madhe po përcjellin sulmet agresive dhe publike të Emirateve të Bashkuara Arabe kundër Turqisë, shkruan përditshmja arabe Al-Quds-al Arabi, duke u thirrur në burimet e afërta të qeverisë turke. Qeveria turke vëmendje të posaçme i ka kushtuar informatës për takimin sekret të disa liderëve …

Read More »

Turqia cak i sulmeve të princave dhe mbretërve arab

Organet shtetërore turke me vëmendje të madhe po përcjellin sulmet agresive dhe publike të Emirateve të Bashkuara Arabe kundër Turqisë, shkruan përditshmja arabe Al-Quds-al Arabi, duke u thirrur në burimet e afërta të qeverisë turke. Qeveria turke vëmendje të posaçme i ka kushtuar informatës për takimin sekret të disa liderëve …

Read More »